Programok‎ > ‎

Tábor

A Hopp Ferenc Madarásztábort hagyományosan minden év augusztusában szervezzük partnereinkkel közösen a Tata szomszédságában elterülő Ferencmajori- halastavaknál.
A madárgyűrűzés és a madárvonulás kutatása mellett a megyei fiatalok szemléletformálása és a természetvédő utánpótlás kinevelése táborunk fő célja.
A tábor jellege teljesen nomád, ami tapasztalataink szerint a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt eleve óriási élmény. 
A természetismereti, valamint természetvédelmi csoportos foglalkozások, illetve beszélgetések keretén belül a táborlakók megismerkedhetnek a madarakkal, a gyakorlati természetvédelem eszközeivel, de a növényekkel, kétéltűekkel, hüllőkkel, halakkal, és csillagokkal is. A táborban mindennaposak a teleszkópos túrák a halastavak között, a kisebb-nagyobb kirándulások a környező védett területekre, élőhelyekre.  
Az egyéb kikapcsolódást segítő programokat követően, az esti tábortűz melletti beszélgetésekkel, élménybeszámolókkal teremtünk felejthetetlen tábori hangulatot.  
A táborba elsősorban a 10 év feletti fiatalokat, és a családokat várjuk, de előzetes bejelentkezés alapján szívesen fogadjuk óvodai és iskolai csoportok, napközik jelentkezését, látogatását is.
A táborral kapcsolatban érdeklődni a táborról megjelenő hirdetményekben megadott elérhetőségen, valamint egyesületünk elektronikus postacímén, a szazvolgy@gmail.com címen lehet.