Idén is lesz Madarásztábor, már a 26.

Száz Völgy TE, 2016. ápr. 20. 12:32

XXVI. Hopp Ferenc Madarásztábor


Naszály, Ferencmajori-halastavak

A tábor időtartama: 2016. július 24. – augusztus 28. 

Jelentkezz és érdeklődj: 
Bátky Gellért 30/583-8636; gellert.batky@gmail.com 

Az MME Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület megszervezi 26. madarásztáborát, amelyre minden természetkedvelőt szívesen meghív. 

A tábor célja: 
A táj és annak természeti értékeinek megismertetése, hagyománytisztelő szemlélet átadása. Természetközelben megismerni a madarakat, valamint felfedezni a természetben rejlő szépségeket. A madárhatározással és a madárgyűrűzéssel kapcsolatos ismeretek elsajátítása. Mindezt egy nagyon jó hangulatú társaságban. 

Gyűrűzőink: 
  • július 24-31.: Lengyel Attila
  • július 31.–augusztus 14.: Győrig Előd
  • augusztus 14-21.: Bátky Kolos
  • augusztus 21-28.: Krug Tibor

A tábor jellege és helyszíne: 
A tábor nomád Naszály, Ferencmajori-halastavak területén. 

Elhelyezés
A táborozók saját sátraiban, illetve hálózsákjaiban. Tisztálkodási lehetőség lajtból van megoldva, valamint a naszályi Általános Iskola tornaterméhez tartozó tusolóban.

Megközelítés: 
Tata irányából Naszály településre érkezve jobbra az első ház előtt merőlegesen letér egy bitumenes út. Erre rá kell hajtani. Sorompón áthaladva balra letér egy földút. Ezen haladva beérkezik a rendezvény helyszínére a látogató.

Fontos tudnivalók: 
Elsősorban 12 év feletti diákok jelentkezését várjuk. A madarak ismerete nem feltétel, de kifejezetten a madarak és a természet iránt érdeklődő fiatalokat várunk. Jelentkezni (név, kor, levélcím, telefon, e-mail cím és a részvétel időtartama) a megadott elérhetőségeken a tábor ideje alatt folyamatosan lehetséges! Esetleg fennálló orvosi panasz esetén a regisztrációval egyidejűleg feltétlenül jelezni kell! 

Részvételi feltételek: 
  •  Akinek nincs MME/Száz Völgy tagsága: 3.000,-HUF/nap 
  •  MME/Száz Völgy tagság esetén: 2.000,-HUF/nap 
  •  Az év során egyesületeink életében komoly természetvédelmi munkát végző személyek részére: 1.500,-HUF/nap
  •  Aki min. 14 napot részt vesz a tábor munkájában: 1.000,-HUF/nap (Fontos, hogy ez csak azokra vonatkozik, akik dolgoznak a gyűrűző munkában!)

A tagságot helyben is meg lehet váltani. A tagsággal kapcsolatos információkról szintén a megadott elérhetőségeken lehet érdeklődni. Napi háromszori étkezés (hideg reggeli, meleg ebéd, hideg vacsora) biztosított.

FONTOS!

A madárgyűrűzés augusztus 28-a után is folytatódik a madárvártán, ami már önellátó és csak hozzájárulási költséget kérünk, melynek összege 300,-Ft/nap/fő.

Mindenkit szeretettel és élmény dús programokkal várunk! 

Természetbaráti üdvözlettel: A tábor szervezői
Comments